MaxFun-zeilers op topsnelheid.

Geplaatst op 09-04-2024  -  Categorie: Algemeen

De MaxFun25 is een zeer snelle, Nederlandse eenheids-zeilboot, speciaal bestemd voor vitale en enthousiaste zeilers.
Het weekend 6,7 april kwam dat goed uit. Wij hadden 8 races gepland op de Grote Poel van de Westeinder. Met een doorstaande wind van 5 Beaufort en uitschieters tot 30 knopen in de windkracht 7 was het hard werken voor de bemanningen, vooral op de voor-de-windse koersen met het zeer grote gennaker voorzeil.
Er werden snelheden gemeten van boven de 30 km per uur. Het team van Hilde de Bruin (NED 16, WV Enkhuizen) kon daar superieur mee overweg en plaatste maar liefst 8 overwinningen. Bryan Lesage (NED 12, WVAalsmeer) kwam keurig mee. In duel met Wiebe de Witte (NED 34, Braassem) kwamen beiden tot 18 punten, maar een tweede plaats meer dan Wiebe gaf Bryan de tweede totaalplaats. Zowel WV Aalsmeer met de NED13 als WVNieuwe Meer met de NED14   beschikken over een eigen verenigings-MaxFun. Hoewel de teams van Robin Bleeker (foto, PoelRacer) en Fre Speen wel wat routine moesten opbouwen  voor een snelle boat handling kwamen ook zij razend enthousiast terug in de haven voor een gezellige prijsuitreiking met de nodige stoere verhalen.
Waar de meeste andere zeilklassen bij  28 knopen wind al lang niet meer starten, had het van hen nog wel meer mogen waaien. 

Theo van Mierlo. 

Uitslag: Uitslagen zeilwedstrijden
Foto's: 2024_MaxfunWedstrijden