2023-wva-sloeproeien-5webSloeproeien: nieuw initiatief bij Watersport Vereniging Aalsmeer.

Als team een roeisloep bouwen en er dan mee gaan roeien, WVA gaat ermee aan de slag.
Er is steeds meer enthousiasme voor het sloeproeien. Watersportverenigingen noteren een onverwachte groei in het ledental, nu blijkt hoe bereikbaar deze sportieve vrijetijdsbesteding kan zijn.

Initiatiefnemers John van Gelder en Con Struycken hebben inmiddels hun voorkeur uitgesproken voor de St Ayles Skiff, het Schotse ontwerp waarvan al honderden boten in vele landen zijn.
Deze skiff kan door enthousiaste leden als bouwpakket van hechthout goedkoop worden gemaakt. Alle afmetingen en materiaalkeuzes vormen daarbij een strikte eenheid, waardoor dure materialen worden voorkomen.
Eenmaal in het water, kan er door 4 roeiers met 1 stuurder worden genoten van de prettige vaareigenschappen; de hele boot weegt bij een lengte van 6,85 meter slechts 150 kg en is slank maar wel voldoende stabiel.
Leden kunnen zo in kleine groepjes snel zelf afspreken in een speciale roei-app.
En als het enthousiasme om mee te helpen bouwen en volgende seizoen lekker ontspannen te roeien nu al opborrelt, dan gewoon even mailen: neieorpeols.[antispam].@wvaalsmeer.nl.
En een eerste orientatie kan nu ook al: DARA (Dutch St Ayles Rowing Association) of sloeproeien.nl/sloeproeien/st-ayles-skiff-roeien.

2023-wva-sloeproeien-2web 2023-wva-sloeproeien-1web