Watersport Vereniging Aalsmeer Zeilen

wva-logo

Actuele informatie 2021

Vanaf 12 mei starten we weer met de woensdagavonden.

Uiteraard met de nodige voorzorgsmaatregelen en voorwaarden.
Helaas nog geen borrel, bitterballen en prijsuitreiking na afloop. In het clubhuis kunnen we niet aan de coronamaatregleen voldoen.
Meedoen mogen:

  • Eenmansboten

  • Meermansboten mogen ook weer meedoen zonder beperking van de 1,5 meter regel.

  • Bemanningen van het comité nemen in de ribs de 1,5 meter afstand in acht.

  • De wedstrijdregels zijn aangepast met dien verstande dat een boot die voorrang moet geven minimaal 1,5 meter van de ander boot blijft. Niet meer dringen dus bij de start.

  • Iedereen houdt zich aan de geldende maatregelen: bij klachten kom je niet, geen handen schudden, niezen in je elleboog, 1,5 meter afstand houden, geen groepsvorming e.d.

  • Gebruikers van een clubboot wassen hun handen voor en na gebruik en ontsmetten na afloop de boot.

Tot ziens bij de WAW

 

Woensdag Avond Wedstrijden (WAW)

De WoensdagAvondWedstrijden (WAW), die al jaren door WV Aalsmeer worden georganiseerd, zijn toegankelijk voor alle zeilboten op en rond de Westeinderplassen.
Er wordt gevaren op een baan die uitgezet wordt afhankelijk van de wind.
De start is elke woensdag om 19.30 uur.
Vanaf de laatste woensdag in augustus is de start om 19:00 uur i.v.m. de vroege zonsondergang.

Op de woensdagavond voor de eerste WAW wordt er een avond georganiseerd waarop tactiek, regels of boothandling besproken wordt. Telkens zal een spreker worden uitgenodigd. Toegang is gratis voor alle deelnemers en geinteresserden.

Voor de start geeft U aan de wedstrijdleiding uw scheepsnaam en de naam van de schipper door.Dit kan in het clubhuis of op de Grote Poel bij het startschip.
Na afloop wordt in het clubhuis van de WVA de uitslag onder het genot van een drankje en bitterballen bekend gemaakt.
Voor de winnaar is er een passende prijs. Ook is er na elke wedstrijd een prijs voor de boot die op de tiende plaats eindigt. En....de tiende plaats mag de volgende week in de rescue bemannen indien er niet genoeg vrijwilligers zijn.

Na afloop van de wedstrijden kunt u  in het clubhuis de bijdrage van € 3,50 per wedstrijd of € 50,= voor de hele serie voldoen. Voor één mans boten is dit respectievelijk € 2,50 of € 35,=.
Restitutie wordt niet gegeven. Er zijn 15 woensdagavonden gepland.  De beste acht resultaten tellen mee voor het jaarklassement.

De boten worden volgens de ATCF rating gescoord door de wedstrijdleiding. In het programma is een formule verwerkt, die als volgt werkt: Als U een eerste plaats haalt, wordt uw rating verzwaard, als U laatste wordt , wordt Uw rating lichter, en dat is naar rato voor alle plaatsingen, zo blijft het spannend  en is het voor iedereen mogelijk om een goed eindklassement te halen. Hierover is geen discussie mogelijk.

Tot slot nog de formele mededeling dat U voor eigen rekening en risico mee vaart en dat het dragen van een zwemvest verplicht is.

Wij hopen U te mogen verwelkomen op de woensdagavonden en wensen U plezierige wedstrijden toe.

Wedstrijdleiding
Ingrid Meester

De wedstrijdbepalingen:  waw2018.pdf

 

Voor de data van de WAW kijkt u in onze  Agenda WAW