Watersport Vereniging Aalsmeer Vereniging

wva-logo

Shantykoor

Foto's van het shantykoor op picasa webalbum 

  

LogoPoelzangersShanty-klein 

 

SHANTYKOOR “DE POELZANGERS”. 

 

Het Shantykoor is in 2006 tot stand gekomen op initiatief van Ingrid Meester.
Na een oproep in de Poelpraat, het clubblad van de Watersport Vereniging Aalsmeer, met de vraag of er interesse bestond bij de leden om een eigen Shantykoor op te richten, meldden zich in februari 2006 23 leden.

Intussen is het koor dit jaar 12 jaar actief en bestaat uit 25 zeer enthousiaste leden van middelbare (+) leeftijd: 16 dames en 9 mannen, waarvan er 3 de muziek en 2 het geluid verzorgen.

Een aanvulling van het koor met vooral mannen zou welkom zijn.

Oefenavonden
Er wordt wekelijks op dinsdag gezongen in het clubhuis van de Watersport Vereniging Aalsmeer van 20.00-22.00 uur met een pauze van ongeveer 20 minuten om 21.00 uur. Tijdens deze oefenavonden maken we gebruik van de verenigingsbar. Hand en spandiensten tijdens de oefenavonden worden uitgevoerd door de koorleden zelf.
Wij zingen van september t/m november en van midden januari tot begin mei.

Contributie
De contributie bedraagt € 15 per persoon per jaar. Hiervan worden de kosten gedekt voor de gezamenlijke maaltijd (in februari) en 2x per jaar een uitgebreide borrel, waarbij de leden zelf voor de hapjes zorgen.

Begeleiding
De muzikale leiding is in handen van de 2 accordeonisten.

Accordeon: Tette Hofstra en Marjolein Vrijman
Fluit : Annemieke de Koning
Geluidstechniek: Ron Tros en Taco Vink (aanvullende geluiden)
Veldwerker: regelt de optredens “buitenshuis”. Vacature.
Financiën en PR: Marja Smeekes
Solisten: Cor Platvoet, Sue Muhr, Helmut Muhr, Fred Boerlijst en Dianta Vink.

Het repertoire bestaat voornamelijk uit Nederlandse liedjes, maar wij zingen ook Duitse en Engelse liedjes. Het zijn niet alleen shanty liedjes, maar wel altijd liedjes waarin over zoet en zout water gezongen wordt.

Ter gelegenheid van bepaalde evenementen van koorleden (bv. huwelijksfeest, verjaardag) worden op bestaande muziek nieuwe passende teksten geschreven. Enkele keren per jaar verzorgt het koor een optreden in Zorginstellingen. Dit geeft aan de cliënten in de Zorginstellingen en aan het koor veel voldoening.

Als u interesse heeft om lid te worden van het Shantykoor de Poelzangers dan kunt U contact opnemen met Marja Smeekes: tel 070-5118053 / 06-4474 1211, email sekeems.ajram.[antispam].@gmail.com