Watersport Vereniging Aalsmeer

wva-logo

Verslag 2e WAW

Geplaatst op 09-05-2019  -  Categorie: Algemeen

waw-start-webOndanks de regenachtige sombere dag verschenen toch 15 boten in het startgebied. Zij trokken zich niets aan van het weer en van de voetbalwedstrijd later op de avond. En dat was maar goed ook, want rond zessen klaarde het op, ging de zon schijnen en stond er een zuidwesten wind met 12 knopen. En dat zijn ideale zeilomstandigheden.

Precies om half acht startten de 15 boten voor een strijd van ongeveer een uur om de eerste plek. Mark de Graaf met zijn Janneau Sun Fast had de vrijwel perfecte start. Op het startsein helemaal boven alle andere boten kon hij direct met vrijwe wind wegvaren.
Er deden dit keer ook de twee Maxfun 25 van de vereniging mee. De schipper Herman van der Meyden en Frederik Spreen waren met hun respectievelijke bemanning aan elkaar gewaagd. Zij bleven de hele wedstrijd dicht bij elkaar en wisselden af en toe positie. Meestal niet door snel zeilen maar door een foutje van de ander. Spannend was het zeker.

Al snel werd duidelijk dat Mark de Graaf goede zaken deed. Hij liep steeds verder uit op Geert Nell en Jurgen van der Zwaard, directe concurenten. Maar ook viel op dat Mario in zijn Janneau 2000 snel was deze keer.

De mooie zeilavond werd afgesloten met een gezellige prijsuitreiking waar Ajax op de achtergrond probeerde een ronde verder te komen.