Watersport Vereniging Aalsmeer

wva-logo

sloepentocht

Geplaatst op 02-07-2018  -  Categorie: Algemeen

 

sloep

Sloepentocht voor alle WZW verenigingen

Zo‘n 70 jaar geleden sloegen de watersportverenigingen de handen ineen om gezamenlijk de watersport op de Westeinder te bevorderen. En natuurlijk lag in die tijd de nadruk op het zeilen, de motorbootsport was beperkt en sloepen waren er niet eens. Met de wedstrijdzeilsport is de WZW nu zeer actief en mogen we zeggen succesvol met nationale en internationale klassen.

De besturen van de watersportverenigingen en de WZW hebben besloten meer aandacht te geven aan gezamenlijk optrekken voor uw belangen, gezamenlijke activiteiten en het bijeen brengen van onze leden. Ter info : samen hebben wij op de Westeinder ca 2000 leden van een watersportvereniging en behoren zo gezien tot de grote verenigingen van Nederland.

 

Als een van de onderwerpen hebben we gekozen voor de sloepen. Deze groep van boten is, ook binnen de verenigingen, snel gegroeid en alleen Nieuwe Meer en Westend organiseren jaarlijks een tocht voor haar leden.

Met instemming van de besturen van uw verenigingen zullen we nu een extra eendaagse tocht organiseren waarop sloepeigenaren van elke vereniging kunnen inschrijven. De tocht staat qua route nog niet exact vast, maar waarschijnlijk spelen Braassem,  Vennemeer en Kaag daarin een rol.

De datum is 18 of 25 augustus. Palaver 9.30 uur


Uitgangspunt is dat per vereniging enkele sloepen meevaren zodat we een “breed gezelschap” vormen. Om een goede en vlotte tocht te kunnen varen is de doorvaarthoogte van de boten beperkt tot 1,35 m.

U kunt zich opgeven bij seek.[antispam].@camdeboo.nl of 0653348085

Bel gerust wanneer u meer informatie wenst

Daarna ontvangt u gedetailleerde informatie.

 

Bestuur WZW en namens de verenigingsbesturen, 1 juli 2018