Watersport Vereniging Aalsmeer

wva-logo

Geert Nell Nederlands kampioen ORC 4

Geplaatst op 15-09-2020  -  Categorie: Algemeen
Het weekend van 11, 12 en 13 september werd vanuit Muiden het Open Nederlands Kampioenschap in de ORC 4 klasse gevaren. Dit zijn gemeten kajuitjachten tot ongeveer 8 meter. Schipper Geert Nell, met bemanningsleden Arjan Roodenrijs (ook WVA) en Jan Smeele, behaalde met zijn schip 'White Spirit' (aka 'de Oude Dame') de eerste plaats, in een veld van 23 boten.
geertnell1web 2Vorig jaar debuteerde Geert op het ONK met een niet onverdienstelijke 4e plaats, maar voer te wisselvallig voor een podiumplaats. Dit jaar werd er echter zeer constant hard en hoog gevaren, mede ook door de kakelverse nieuwe zeilen.
Op de langebaanwedstrijd van 15 mijl op vrijdag gaf de bemanning van de White Spirit gelijk al zijn visitekaartje af met een 2e plek. In de lichte weersomstandigheden hielden ze de boot goed op snelheid en voerden ze het veld zelfs nog enige tijd aan.
Zaterdag werden er 3 upwind-downwind wedstrijden gevaren. Met 16 knopen stond er deze dag heel wat meer wind. Waar de concurrentie zo af en toe een mindere race had, gold dat niet voor de Oude Dame. Met een serie van 1-3-2 stond ze fier bovenaan en sloeg ze een flink gat met nummer 2.
Zondag was wederom een dag met aardig wat wind. De spanning aan boord en bij de supporters op de wal steeg. Zouden ze de prestaties vol kunnen houden? Ze zouden niet de eerste zijn die op de laatste dag een kampioenschap weten te verknallen. Gelukkig bleek die vrees ongegrond. Met een 1e, 4e en 3e plaats werd het kampioenschap veilig gesteld. Tweede werd de kampioen van vorig jaar, Hans Verdel in een Marieholm IF met een achterstand van 11 punten.
De zeer vermoeide, maar eveneens zeer gelukkige bemanning neemt de felbegeerde kampioenswimpel in ontvangst.
geertnell2web 2