Watersport Vereniging Aalsmeer

wva-logo

Geen praktijk examen vaarbewijs na 2019

Geplaatst op 05-09-2019  -  Categorie: Algemeen

Vaarbewijs examens zijn volgeboekt!

Ondanks het toevoegen van honderden extra examendagen dit jaar is de maximale examencapaciteit voor het vaarbewijs op de vijf vamex locaties bereikt. De resterende bijna 20.000 examenplaatsen voor de laatste maanden van dit jaar zitten allemaal vol. Vanaf oktober zal het mogelijk zijn om bij het CBR examens te reserveren voor 2020 (zie CBR.nl).

VAMEX stopt half december 2019 met het afnemen van examens en de uitgifte van vaarbewijzen. Vanaf 1 januari 2020 gaat het CBR deze taken overnemen. Hierdoor is er onzekerheid ontstaan over de toekomst van het examen en dit heeft geleid tot een enorme run op het vaarbewijs.

Geen veranderingen of praktijkexamen

VAMEX constateert dat de run op de examens vooral gebaseerd is op onjuiste informatie. De vaarbewijs examens blijven bij het CBR onveranderd en ook het bericht dat er een praktijkexamen komt is niet waar. Er is dus geen man overboord als u uw vaarbewijs examen pas begin volgend jaar bij het CBR gaat halen. Bij het CBR is straks bovendien voldoende plek op alle 20 examenlocaties.