Watersport Vereniging Aalsmeer

wva-logo

Eerste WZW Onderlinge met ideale zeilomstandigheden

Geplaatst op 11-05-2019  -  Categorie: Algemeen

20190511-131056Op zaterdag 11 mei is de allereerste WZW Onderlinge onder vrijwel perfect zeilomstandigheden gevaren. De wind was Noord met 13 tot maximaal 17 knopen. Zonnetje met af en toe wolkje.

11 deelnemers deden deze eerste keer mee, waarvan 10 kajuitboten.

Op precies 13:10 werd het startschot gegeven voor een wedstrijdbaan over de hele Grote Poel van de Westeinderplassen. Het comité had een baan uitgezet die twee keer gevaren moest worden en waar de snelste deelnemer ongeveer twee uur over zou doen en de langzaamste twee en een half uur. Doordat gevaren werd onder de SW handicap had iedereen gelijke kansen op de overwinning.

WV Aalsmeer deed zeer goede zaken in de kajuitklasse met een eerste en tweede plaats in de rangschikking. Wouter Orth en zijn bemanning in een J22, die eigendom is van WV Aalsmeer, werd tweede en Geert Nell met zijn bemanning eerste in hun Samourai MK 1. Hieronder vind u de uitslag evenals de gehanteerde handicaps.

In de Open Boten klasse werd de Spanker van WV Schiphol eerste, nu was dat niet zo ingewikkeld want zij waren de enige Open Boot. Maar dat ze goed hadden gevaren bleek wel uit het feit dat zij over beide klassen de overall winnaar waren en dus de allereerste WZW Onderlinge op hun naam mogen schrijven. Proficiat aan de winnaars.

Dank gaat uit naar WV De Residentie die gastheer was voor dit evenement. Alles was prima verzorgd.

Op zaterdag 22 juni varen we de tweede editie van dit evenement vanuit WV De Nieuwe Meer.

De uitslag:
wzw-onderlinge-1