Watersport Vereniging Aalsmeer

wva-logo

Corona communiqué

Geplaatst op 13-03-2020  -  Categorie: Algemeen

De ontwikkelingen rond het Coronavirus volgen zich in een snel tempo op. Gistermiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen. NOC*NSF roept haar leden op (o.a. het Watersportverbond) met klem, alle sportevenementen in Nederland tot 1 april af te gelasten.

Het bestuur heeft besloten om de adviezen van zowel NOC*NSF als het Watersportverbond te volgen. Dit betekent dat de trainingen, opleidingen, wedstrijden en grotere clubactiviteiten tot 1 april geannuleerd zijn.
Voor WV Aalsmeer betreft dit de zelfwerkdag van zaterdag 14 maart, het oefenen van het havenkoor op de dinsdagavond, het Nederlandse kampioenschap Micro Magic, het eerste wedstrijdweekend van de Draken.

 Wij begrijpen dat dit een vervelend en heel drastisch besluit is. Er is door een grote groep vrijwilligers al veel voorbereidend werk verricht voor deze komende evenementen. Wij voelen ons verantwoordelijk, gezondheid staat op dit moment voorop.

Onder voorwaarden gaat het hijsen van de boten wel door, waarbij we mensen die griepverschijnselen hebben verzoeken niet op de haven te verschijnen. Voorwaarde is dat de hijsploeg voldoende bemand is.
We gaan wegens de omstandigheden soepel om met boten die om deze reden op de wal blijven.
In een later stadium worden deze dan alsnog te water gelaten.
De haven gaat uitdrukkelijk niet dicht. U kunt individueel gewoon naar de haven komen met inachtneming van de overheidsmaatregelen en gebruikelijke hygiëne.
Maar het bestuur schort activiteiten met grotere groepen mensen op.

Wij weten niet hoe de situatie zich de komende tijd zal ontwikkelen, maar houden deze nauwlettend in de gaten. Als er wijzigingen zijn brengen wij iedereen zo snel mogelijk op de hoogte via de website. Kijkt u hier dus regelmatig op.