Geachte gast,

Welkom bij Watersport Vereniging AALSMEER, wij wensen u een prettig verblijf toe.
Onze haven, fraai gelegen aan de Kleine Poel van de Westeinderplassen, beschikt o.m. over de volgende voorzieningen:

 • Toiletten en douches: in de hal van het clubgebouw. Voor de douche is een muntje van 50 eurocent nodig. Gelieve toilet en douche na gebruik schoon achter te laten.
 • Drinkwater: voor onze gasten is het drinkwater gratis. Bij de havenmeester is een waterslang op haspel aanwezig. Kranen bevinden zich op de meldsteiger en op het Poelplein.
 • Wasmachine en droger: naast de hal van het clubgebouw. Munten koopt u bij de havenmeester voor € 6,00. Voor waspoeder moet u zelf zorgen.
 • Vuilcontainers: bevinden zich aan het begin van het haventerrein bij het parkeerterrein.
 • Vuilwaterpomp: voor gasten is het gebruik van de vuilwaterpomp gratis. De pomp bevindt zich op de meldsteiger.
 • Uitstort chemisch toilet: achter het clubgebouw.
 • Gratis WiFi
 • Verenigingsfietsen: er zijn drie leen-fietsen beschikbaar.
 • Parkeren: alleen leden in het bezit van een geldige parkeerkaart zijn gerechtigd op het parkeerterrein hun auto te parkeren. Met de fiets en lopend kunt u onbelemmerd het terrein op en af.

  

Ons clubgebouw is van 7.00 uur ’s morgens tot 22.00 uur ’s avonds geopend. Voor toegang ’s nachts is voor passanten een elektronische sleutel verkrijgbaar bij de havenmeester. Het clubgebouw beschikt over een gezellige ledenzaal waar u overdag terecht kunt voor een gratis kopje koffie of thee. Als de ledenzaal bemand wordt door vrijwilligers is er voor een kleine prijs ook een drankje of kleine snack verkrijgbaar.

De vrijwilligers zijn aanwezig op:

         Zaterdag 20.00 – 24:00 uur

         Zondag 17.00 – 21:00 uur

Wij zijn trots op onze haven. Onze leden steken veel tijd en energie in het onderhoud van de haven en ook van u verwachten wij dat u onze haven schoon en netjes houdt.

Het is niet toegestaan:

 • Op de haven te fietsen.
 • Honden los te laten lopen. Zij behoren aan de lijn en buiten het haventerrein te worden uitgelaten.
 • Drinkwater te gebruiken om uw boot af te spuiten.
 • Olie, accu’s en ander chemisch afval achter te laten.

 

Watersportvereniging Aalsmeer

De WVA is in 1943 opgericht door een aantal enthousiaste Aalsmeerders, die meenden de watersport-gedachte in gezamenlijk verband beter te kunnen uitdragen. Tegenwoordig is het een bloeiende vereniging met ongeveer 400 leden. Ons havencomplex biedt ligplaats aan ongeveer 220 boten van diverse afmetingen.

Onze vereniging is het startpunt voor veel activiteiten op het water. Gedurende het seizoen worden er vanuit onze haven diverse zeilevenementen georganiseerd waaronder klassenevenementen voor o.m. Draken, Flying Dutchman en Contenders. Maar ook worden er elke woensdagavond onderlinge zeilwedstrijden gehouden waar allerlei klassen tegen elkaar strijden.

 

De Westeinderplassen

Onze haven ligt aan de Kleine Poel van de Westeinderplassen, met zijn vele eilandjes en doorvaarten een uniek vaargebied. De Westeinderplassen is het grootste aaneengesloten vaarwater van de Randstad.

Zowel de Kagerplassen als het Braassemermeer liggen op korte vaarafstand. En wie wat langer wil varen kan Amsterdam, Haarlem of Leiden per boot aandoen.

Aan de rand van de Westeinderplassen ligt Aalsmeer, een dorp met een ruim winkelaanbod en wereldvermaard vanwege de bloemenveiling.

Bij de havenmeester kunt u gratis het Aalsmeer Westeinderplassen Magazine verkrijgen waarin u alle benodigde informatie over Aalsmeer en wijde omgeving kunt vinden.

 

Havenmeester

Onze vaste havenmeester is Douwe Slot. Behalve op woensdag en donderdag is hij alle dagen op de haven aanwezig van 08:00 – 12:00 en van 13:30 – 18:00.

Op woensdag en donderdag heeft een vrijwillige havenmeester dienst op de haven.

Zowel de havenmeester als de dienstdoende havenmeesters zijn bereikbaar op 06 555 666 24

 

Passantentarief

U betaalt bij ons € 1,40 per meter scheepslengte per nacht excl. watertoeristenbelasting.

Wij zijn lid van het Watersportverbond en doen mee aan de gastvrijheidsregeling. Op vertoon van uw bondspas ligt u de 2e nacht gratis, excl. elektra.

Wilt u stroom dan kan dat. De havenmeester zal u een stopcontact aanwijzen. De kosten voor stroom zijn € 1,50 per nacht. Max. verbruik is 6 Ah.

 

Belangrijke telefoonnummers

Taxi                                0297-363695

Huisarts Bon- Göbel-Feijen  0297-321212

Huisartsenpost Amstelland   020-4562000

(na 17.00 uur en in het weekend)

Apotheek Groen                0297-324476

Spaarne ziekenhuis           023-2240000

 

 

luchtfoto3