Enquete Maxfun

We zouden graag zien dat er meer gebruik word gemaakt van de Maxfun en daarom vragen we wie van de leden in de toekomst zou willen zeilen in de Maxfun en hoe we dat zouden moeten regelen:

Er zijn twee manieren om de boot te verhuren:

1: abonnement: de leden die met de Maxfun willen varen nemen een abonnement voor een jaar onbeperkt varen.

Daar is vorig jaar gebruik van gemaakt door de Eredivisie zeilers om te trainen voor de eredivisie, maar weinig door andere leden.

2: Verhuur per dagdeel: De boot verhuren voor 40 Euro per dagdeel.

De Maxfun is een snelle maar ook kwetsbare boot. De constructie van romp is een sandwich constructie bestaande uit twee dunne lagen polyester met daartussen schuim. Een gat is een dure reparatie. Het grootste risico is aanleggen en aanvaringen.

Met grootzeil en fok is de boot makkelijk te varen met stuurman en 1 man bemanning

Om de gennaker te gebruiken is een bemanning van 4 man nodig, niet alleen voor de handling maar ook omdat de gennaker het zicht beperkt, dus er is iemand nodig om uit te kijken naar andere boten.

Ik zou graag willen weten wie belangstelling heeft om met de maxfun te varen en wat de voorkeur is: abonnement of verhuur per dagdeel.

Als je geen ervaring hebt maar het graag zou willen proberen laat het dan ook weten, waarschijnlijk is het mogelijk om op te stappen voor een WAW of je vraagt een ervaren zeiler om mee te gaan. Als het goed gaat kan je de boot zelf huren.