Watersport Vereniging Aalsmeer

wva-logo

Corona update februari 2021

Geplaatst op 04-02-2021  -  Categorie: Algemeen

coronaupdate2Op dinsdag 2 februari waren premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge, tezamen met de ons nu vertrouwde gebarentaaltolken, weer op televisie.
Zij gaven aan dat de geldende corona maatregelen nog geldig blijven tot en met 2 maart, met enkele veranderingen: de basisscholen en kinderopvang openen vanaf volgende week weer hun deuren voor alle leerlingen, de winkels mogen bestellingen af laten halen.
Gehandhaafd blijven de avondklok, clubhuizen blijven gesloten en … de kappers mogen niet knippen (blijkbaar met als uitzondering de profvoetballers).

Er zijn naast het ‘klassieke’ virus nu ook varianten. Gezegd moet worden dat de exotische toevoegingen, (Braziliaans, Zuid Afrikaans) ertoe geleid hebben dat we nu meerdere  pandemieën beleven.

We beschikken over een herziene versie van de routekaart. De routekaart hanteert vier fases van ‘waakzaam’ tot ‘zeer ernstig’ met bijbehorende maatregelen. Nederland bevindt zich in de vierde fase, dus ‘zeer ernstig’. Versoepeling van de maatregelen komt pas in beeld als de situatie verbetert van ‘zeer ernstig’ naar ‘ernstig.’ Let op: het is dan nog steeds ‘ernstig.’

In de ‘ernstige fase’ zullen de maatregelen versoepeld worden, maar dat is een relatief begrip, want dit houdt in dat het maximum aantal bezoekers naar vier gaat, en restaurant weer open mogen onder strikte voorwaarden.

Nog meer ‘vrijheid’ lonkt als er minder dan 3 covid opnamen op de intensive care te tellen zijn of twaalf opnamen in het ziekenhuis. Als de voorspellingen van het RIVM in aanmerking worden genomen, komen deze aantallen pas ver in de lente in beeld.

Wat betekent dit voor onze vereniging?

Het is niet aan ons om naast vele anderen de viroloog dan wel micro-bioloog uit te hangen. 

Wat we wel weten: we houden ons aan de maatregelen zoals die gelden.

  • Blijf zoveel mogelijk thuis.
  • Ontvang maximaal 1 gast op een dag.
  • De mensen van uw eigen huishouden tellen niet mee.
  • Kinderen tot 13 jaar tellen niet mee.
  • Houd anderhalve meter afstand.
  • De groep mag buiten vooralsnog niet groter zijn dan 2 mensen.
  • Kortom: er kan goedbeschouwd niets.

Voor alle duidelijkheid en de goede verstaander: het haventerrein blijft gewoon toegankelijk. De toiletten blijven geopend. Maar de douches en ledenzaal zijn gesloten.

Blijf op elkaar letten.