nieuwsflits-header
 

Juni 2020
In deze Nieuwsflits: corona update, WAW, afhaal maaltijd, ALV, voortgang bouw loods, Aardbeibrug, KNRM campagne.


 

Beste leden,

Nu er in Nederland vele versoepelingen zijn in de corona maatregelen is het goed u te informeren over de consequenties voor de vereniging en onze haven.

Sinds 1 juni mag er weer meer. Terassen zijn geopend, horeca is weer, zij het beperkt, open en zaken als campings en bioscopen zijn weer in bedrijf. Alles met de nodige regels.
Voor ons geldt dat sportkantines nog niet geopend mogen worden. In de roadmap van de regering staat dat op 1 juli. Pas dan zal ons clubhuis en de sanitaire voorzieningen weer open kunnen.
En natuurlijk blijft een en ander afhankelijk van de ontwikkelingen rond het virus en ook afhankelijk van de veiligheidsregio waar wij onder vallen, Amsterdam Amstelland.

Ons terras, het balkon, is wel weer open voor de leden. Uiteraard met inachtneming van de regels. U kent ze inmiddels wel. Vermijd drukte, bij klachten blijf je thuis, schud geen handen, nies in je elleboog en houd 1,5 meter afstand. De tafels en stoelen zijn nu dan ook zo geschikt dat er maximaal 12 leden op het balkon kunnen zitten op gepaste afstand van elkaar.
 
Vers van de pers is het bericht dat de toiletten op jachthavens weer open mogen. Natuurlijk met de inachtneming van alle corona en hygiëne maatregelen. De douches en wasruimte blijven nog wel gesloten.

WVA mag de vloot weer beschikbaar stellen voor gebruik door leden. Reinier de Jong, wedstrijdcommissaris en vlootbeheerder, is in overleg met de gemeente geweest om de opgestelde protocollen officieel goedgekeurd te krijgen. Houd de website in de gaten voor de actuele ontwikkelingen. Het is nu weer mogelijk een boot te reserveren.
 
De blauwe vlag wapperde even niet omdat de organisatie de voorwaarde stelde dat er geen enkele overnachting mag plaatsvinden op boten zonder vuilwatertank die afgesloten is. Daar wij dat niet kunnen controleren mocht hij niet wapperen. Nu de toiletten weer open mogen hijsen we natuurlijk ook binnenkort weer die vlag,

Ook staan we gasten en passanten weer toe, mits iedereen zich aan de eerder genoemde regels houdt. Wat parkeren betreft verandert er niets, dat was en is in de weekenden en op feestdagen alleen toegestaan door leden met een parkeerkaart.

Het bestuur

 


 
waw-web1-3

WAW

Per 1 juli mogen de woensdagavondwedstrijdjes weer van start. Uiteraard gelden ook hier beperkende maatregelen. Als uw bemanning niet uit 1 huishouden bestaat moet aan boord 1,5 meter afstand van elkaar worden gehouden. Ook de wedstrijdregels zijn aangepast. Bijvoorbeeld als u moet uitwijken dient u minimaal 1,5 meter van de andere boot vandaan te blijven. Voor het hele protocol gaat u naar de website.
 
Omdat veel vakanties niet doorgaan hebben we besloten geen zomerstop te doen en dus ook in de zomervakantie op woensdagavond de WAW te laten doorgaan.

 

 
varkenshaas2

CLUBHUIS GAAT WEER OPEN

Op 1 juli gaat het clubhuis gelukkig weer open en daar maken wij iets speciaals van.
Op 4 juli maken wij een coronaproof maaltijd op 1,5 meter afstand.
U kunt de maaltijd ophalen en er aan boord van genieten, hoe relaxed kan dat zijn.

 

Via het balkon komt u het clubhuis binnen,
Als wij u zien moeten wij de patat nog even bakken dus heel even wachten, wij maken uw bestelling klaar en zetten die op de bar, daar kunt u de maaltijd ophalen en via de binnentrap verlaat u weer het clubhuis.
Houdt u zich wel bij het wachten aan de 1.5 meter afstand.

Wat gaan wij voor U maken

  • Varkenshaassaté van 2 ons met patat en een vers gemaakte salade.

Wat kost het

  • kosten € 7,50 euro p.p               

Wat is er voor de kinderen

  • Voor hen is er patat met mayonaise en een frikandel voor € 4,= p.p.

Er is ook de mogelijkheid om een lekkere gekoelde fles witte wijn of rosé te bestellen voor € 8,= per fles.

Vanaf 17:30 uur tot 19:00 uur kunt u de maaltijd afhalen.

Opgeven en betaling via onderstaande link, de inschrijving sluit op woensdag 1 juli.
Wij hebben er zin in en hopen jullie weer gezellig in het clubhuis te ontmoeten.

Jacqueline Droog en Ingrid Meester


 
alv-2

Algemene Leden Vergadering

Door de corona kon onze april vergadering geen doorgang vinden. Wettelijk is de mogelijkheid geboden om de statutair verplichte vergadering met maximaal vier maanden uit te stellen middels een spoedwet van de regering. Dat besluit heeft het bestuur al genomen.
Wij denken nu aan een ALV eind oktober en dan de november vergadering te laten vervallen.
Die vergadering zal alleen toegankelijk zijn voor leden, dus niet voor partners. En dan nog moeten we goed bekijken met hoeveel leden we op 1,5 meter kunnen vergaderen in de ledenzaal.
In de Poelpraat van juli hopen we de datum bekend te maken. De stukken heeft u al in de Poelpraat van maart gekregen.

 

 

KNRM voorbereid op drukke zomer

De Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij bereid zich voor op een drukke zomer.
Velen zullen deze vakantie in Nederland doorbrengen en op het water wordt daarom meer drukte verwacht dan andere jaren.
Om goed voorbereid het water op te gaan heeft de KNRM een speciale brochure gemaakt die u hier kunt aanvragen: https://www.knrm.nl/vraag-brochure-aan-met-waardevolle-tips-en-weetjes

logo-knrm
 

 

We zien na een periode van rust weer volop activiteit op de bouwplaats. Rust is betrekkelijk, want elders zijn de staalconstructie en de kozijnen vervaardigd (veel is prefab). De aannemer is nu bezig met het stijl- en regelwerk van de wandconstructie en de dakplaten. De contouren zijn duidelijk zichtbaar en het gaat er in onze ogen goed uitzien. 

Volgens de aannemer is de loods begin juli klaar. Klaar betekent, dat we zelf nog wel het een en ander te doen hebben zoals het sausen van de binnenwanden, het elektrawerk en het aanstraten van de ingang. Werkzaamheden waarvoor Marjolein contact zoekt met mensen, ter aanvulling van de al aanwezige vrijwilligers.

Tenslotte hebben we nog de dakpannen van het huisje van Kuuk staan. Het gaat om geglazuurde pannen. Voor we ze weggooien de vraag of iemand er nog iets aan heeft. Zo niet; eind volgende week gaan ze in de container als oud puin.

 

2020-05-18-skelet-geraamte-19
 

 
aardbeienbrug-2-1

Afsluiting Aardbeienbrug

In de nacht van 8 op 9 juli is de Aardbeienbrug afgesloten vanwege werkzaamheden.
Vanaf 21:00 uur op 8 juli tot 05:00 uur op 9 juli is geen normaal wegverkeer mogelijk, Nooddiensten kunnen de brug passeren indien nodig.
Tussen nu en 8 juli wordt de omleiding afgebroken en alles in oorspronkelijke staat gebracht.
De replika ophaalbrug wordt in juli geplaatst, daar is geen afsluiting voor nodig.